MyDomain

Επώαση

Στη φάρμα Πατέρας γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα στάδια και τις διαδικασίες για τα αυγά από τις κότες, γαλοπούλες, ...

Εκκόλαψη

Η φάρμα μας έχοντας μεγάλη αγάπη για την εκτροφή πουλερικών (γαλοπούλες, κότες, πέρδικες, ορτύκια, χήνες, πάπιες) φροντίζει πάντοτε να ...

Αναθρεπτήριο

Ένας από τους σημαντικότερους χώρους στη φάρμα Πατέρας είναι το αναθρεπτήριο των νεοσσών μας. Εκεί έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες ...

Εκκολαπτικές μηχανές

Οι εκκολαπτικές μηχανές είναι απαραίτητες για τη διαδικασία της εκκόλαψης αυγών και κάθε φάρμα οφείλει να έχει επαγγελματικά μηχανήματα ...

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην εκτροφή των πτηνών μας είναι η αναπαραγωγή τους. Πολλοί ερασιτέχνες θέλουν να προσπαθήσουν να αναπαράγουν μόνοι τους τα πουλιά που έχουν ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσουν καινούρια. Άλλοι πάλι προτιμούν να αγοράσουν αυγά αντί για έτοιμα πουλάκια και να τα εκκολάψουν μόνοι τους.

Οι λόγοι που προτιμούν κάποιοι να αναπαράγουν μόνοι τους τα πουλιά τους είναι αρκετοί. Σε πολλούς αρέσει αυτή η μαγεία του να δούνε μια ζωή να έρχεται στον κόσμος, για άλλους πάλι οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν απλά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και τις ικανότητές τους σε αυτόν τον τομέα.

Ο πιο αυθεντικός τρόπος αναπαραγωγής είναι να αφήσουμε τις κλώσσες μας να κλωσήσουν μόνες τους τα αυγά τους. Για να βγούνε από τα αυγά μας κλωσσόπουλα θα πρέπει αυτά να είναι γονιμοποιημένα και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε στο σμήνος μας θηλυκά και αρσενικά πουλιά. Η σωστή αναλογία θηλυκών και αρσενικών για επιτυχημένη αναπαραγωγή διαφέρει ανάλογα με το είδος. Πρέπει λοιπόν να ενημερωθούμε για τη σωστή αναλογία σε κότες, χήνες, πάπιες, γαλοπούλες, ορτύκια, πέρδικες ή όποιο άλλο πτηνό έχουμε.

Ένας άλλος τρόπος για να εκκολάψουμε αυγά είναι να τα βάλουμε σε εκκολαπτική μηχανή. Συνήθως οι εκκολαπτικές μηχανές έχουν μια πηγή θερμότητας και θέσεις στις οποίες μπαίνουν τα αυγά. Μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας μια αυτοσχέδια εκκολαπτική μηχανή ή να προμηθευτούμε μια έτοιμη, θα πρέπει ωστόσο να κρατάμε τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα επίπεδα όπως και την υγρασία. Το εκκολαπτήριό μας θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος όπου έχουμε εύκολη πρόσβαση και είναι προστατευμένο από εχθρούς ή αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εάν τα κάνουμε όλα σωστά τα γονιμοποιημένα αυγά θα μας δώσουν τα δικά μας πουλάκια. Οι μέρες εκκόλαψης εξαρτώνται από το είδος. Έτσι για παράδειγμα η επώαση στην κότα διαρκεί 21 μέρες, στη χήνα 30-32, στη γαλοπούλα 28, στην πάπια 28 ή 32, στο ορτύκι 16-17 και στην πέρδικα 21 μέρες.

Το να αποφασίσει κάποιος να κάνει μόνος του την επώαση των αυγών δεν είναι εύκολη υπόθεση, χρειάζεται μεράκι και υπομονή. Σίγουρα πρέπει να αγοράσετε τα αυγά σας από κάποιον έμπιστο και καταξιωμένο προμηθευτή όπως η Φάρμα Πατέρας για να επιτύχετε το μέγιστο της απόδοσης κατά την εκκόλαψη. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να σας συμβουλέψουμε για τη σωστή αναπαραγωγή των πτηνών σας αλλά και την εκκόλαψη των αυγών που θα προμηθευτείτε από τη φάρμα μας.