MyDomain

Ορτύκια γίγας

Τα ορτύκια γίγας ή ορτύκια Jumbo (Τζάμπο) είναι τα μεγαλύτερα ορτύκια που μπορούμε να βρούμε. Η ράτσα των μεγαλόσωμων αυτών ορτυκιών που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 380 γραμμάρια (το διπλάσιο βάρος των συνηθισμένων ορτυκιών) είναι ταχύτερα αναπτυσσόμενα και μεγαλύτερα από όλα τα ορτύκια, που εκτρέφονται για την κατανάλωση του κρέατός τους.

Το κρέας των ορτυκιών γίγας είναι τρυφερό, γευστικό και αποτελεί βασικό συστατικό για αρκετές νόστιμες συνταγές. Γι’ αυτό έχει υψηλή ζήτηση από τα πολυτελή εστιατόρια και τα γκουρμέ μπακάλικα. Τα αυγά των ορτυκιών είναι ανοιχτόχρωμα με καφέ κηλίδες, οι καταναλωτές τα προτιμούν για την ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και τις θρεπτικές τους αξίες . Σε άριστες συνθήκες εκτροφής, τα ορτύκια γίγας μπορούν να φτάσουν από την εκκόλαψη στο τραπέζι μας μέσα σε 8 με 10 εβδομάδες ενώ αρχίζουν να κάνουν αυγά σε ηλικία περίπου 6 εβδομάδων.

Η ποιότητα του κρέατος, η γρήγορη ανάπτυξη και η γρήγορη αναπαραγωγή είναι οι λόγοι για τους οποίους ορτύκια γίγας θεωρούνται παραγωγικά πουλερικά. Τα ορτύκια γίγας είναι επίσης πολύ όμορφα πουλιά, γερά με μεγάλο ανάστημα και σκούρο γήινο καφέ χρώμα. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί αποτελούν αποτέλεσμα εξέλιξης μέσα από πολλαπλές διασταυρώσεις και δεν είναι υβρίδια.