MyDomain

Φυράματα

Με τη λέξη φύραμα εννοούμε κάθε αλεσμένη ζωοτροφή η οποία αποτελείται από ένα μείγμα από αλεσμένες πρώτες ύλες. Ανάλογα ...

Ελεύθερη βοσκή

Με τον όρο ελεύθερη βόσκηση εννοούμε την χωρίς περιορισμούς πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο των πουλερικών μας, όπου αυτά μπορούν ...

Στη φάρμα Πατέρας η πολύχρονη ενασχόληση με τις κότες μας έχει δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τεχνογνωσία για τη σωστή διατροφή των πουλερικών.

Τα πτηνά χρειάζονται την κατάλληλη διατροφή που θα τους εξασφαλίσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους. Είναι γεγονός πως υπάρχουν διάφορες τροφές που δεν είναι καθόλου θρεπτικές για τις κότες και μάλιστα μπορούν να προκαλέσουν ποικίλους κινδύνους. Αυτό συχνά μπορεί να μη ληφθεί υπ’ όψιν καθώς οι κότες χαρακτηρίζονται για το καλό πεπτικό τους σύστημα. Επίσης οι κότες είναι παμφάγα πτηνά και γι’ αυτό μπορούν να φάνε το οτιδήποτε.

Ποιες όμως τροφές είναι οι σωστές για την υγεία τους;
Ένα ερώτημα που πάντα ενδιαφέρει οποιονδήποτε έχει ενασχόληση με τις κότες αλλά και καθέναν που επιθυμεί να μάθει τη σωστή διατροφή για υγιή πουλερικά.

Τι πρέπει λοιπόν να περιέχει ένα καλό φύραμα – Σιτηρέσιο;
Αρχικά οι φυτικές τροφές είναι αρκετά δημοφιλείς όπως είναι οι σπόροι, τα δημητριακά, κάποια λαχανικά και το χορτάρι. Το αγαπημένο τους καλαμπόκι και οι σπόροι, το καναβούρι, το πίτουρο, η βρώμη και το κριθάρι ενισχύουν τις κότες προσφέροντας τους πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Επιπλέον τα λαχανικά που είναι βρώσιμα από τους ανθρώπους δίνονται με ασφάλεια και στις κότες και μάλιστα θεωρούνται ιδιαίτερα καλές τροφές. Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση φρούτων.

Έπειτα είναι οι τροφές που έχουν ως βάση τα παράγωγα ζώων και εδώ συγκαταλέγονται τα σαλιγκάρια, έντομα, τα κρεατάλευρα, τα ψαράλευρα και φυσικά το γάλα.

Η διατροφή λοιπόν της κότας είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την σωστή προστασία και ανάπτυξη τους. Είναι απαραίτητο να υπάρχει η κατάλληλη και επαρκής γνώση για τον τρόπο διατροφής. Εμείς αντλούμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες από ζωοτέχνη για τη δημιουργία του κατάλληλου σιτηρεσίου. Φροντίζουμε ώστε να έχουμε όλα τα δεδομένα και να παρέχουμε βιολογικά φυράματα υψηλών προδιαγραφών που περιέχουν σιτάρι, αραβόσιτο (καλαμπόκι), ηλιάλευρο, φωσφορικό ασβέστιο, σογιάλευρο, σογιέλαιο, γάλα σκόνης, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Επιπλέον διαμορφώνουμε το κατάλληλο φύραμα ανάλογα την εποχή. ‘Έτσι το καλοκαίρι αυξάνουμε την ποσότητα σταριού στην ημερήσια διατροφή ενώ το χειμώνα αυξάνουμε την ποσότητα καλαμποκιού στην ημερήσια διατροφή καθώς το καλαμπόκι προσδίδει περισσότερες θερμίδες.

Διατροφή σε άλλα πουλερικά

Σε γενικές γραμμές ισχύουν ότι και στις κότες. Περισσότερες πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες σε γαλοπούλες, πέρδικες, ορτύκια, πάπιες, χήνες θα βρείτε στις αντίστοιχες σελίδες των ζώων.

Τα μυστικά της διατροφής στη Φάρμα Πατέρας

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας έχουμε αναπτύξει δικές μας καινοτομίες ως προς τη σίτιση για υγιή πουλερικά.

Είμαστε πάντοτε ενήμεροι και σε συνεργασία με έμπειρους ζωοτέχνες - γεωπόνους και εξειδικευμένους κτηνιάτρους μπορούμε να εγγυηθούμε την ορθή ανάπτυξη και υγεία των ζώων μας.

Ακολουθούμε όλα τα βήματα και λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας όλους τους παράγοντες ώστε να πετύχουμε ισορροπημένη διατροφή για υψηλής ποιότητας αυγά εκκόλαψης και νεοσσούς.

Τέλος στη φάρμα μας κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούμε αυτόματες ποτίστρες με φυσική ροή νερού έτσι ώστε οι κότες και τα υπόλοιπα πουλερικά να έχουν πρόσβαση καθημερινά σε μόνιμα καθαρό και ανανεωμένο νερό.