MyDomain
Ντόπιες

Ντόπιες

Η ντόπια κότα κρεατοπαραγωγής είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για το νόστιμο και μαλακό της κρέας. Ανάλογα με την περιοχή ...

Redbro

Redbro

Η Redbro ή αλλιώς γνωστή και ως Hubbard redbro είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κότες κρεατοπαραγωγής. Τα αρσενικά φτάνουν τα ...

Οι κότες κρεατοπαραγωγής κερδίζουν συνέχεια έδαφος μιας και η ζήτηση για κοτόπουλα αυξάνεται συνεχώς. Επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες προσανατολίζονται στην παραγωγή κρέατος οι μεν για να αυξήσουν το κέρδος τους οι δε για να έχουν μια “δική τους” κότα. Οι ράτσες κότας που είναι κατάλληλες για κρεατοπαραγωγή έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: η τροφή που τρώνε γίνεται κρέας πολύ γρήγορα.

Πολλές ράτσες κρεατοπαραγωγής μέσα σε 3 μήνες είναι έτοιμες για κατανάλωση. Εκτός από τη ράτσα σημαντικό ρόλο παίζει και η τροφή. Ένα καλό και ισορροπημένο σιτηρέσιο είναι βασική προϋπόθεση για μια σωστά και καλά μεγαλωμένη κότα που θα κάνει μαλακό και νόστιμο κρέας. 'Ενα ακόμα μικρό μυστικό είναι η ζέστη, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα τα κοτόπουλα μεγαλώνουν γρηγορότερα και καλύτερα.

    Οι σημαντικότερες ράτσες που χρησιμοποιούνται για κρεατοπαραγωγή και έχουν καλή απόδοση σε κρέας είναι οι παρακάτω:

  • Oprington μια μεγάλη κότα με καταγωγή από την Αγγλία όπου οι κότες φτάνουν τα 4 κιλά ενώ τα κοκόρια τα 5 (σε 18-24 βδομάδες). Αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς ράτσες στον κόσμο, την οποία προτιμούν οι ερασιτέχνες για τον πράο και καλό της χαρακτήρα.
  • Wyandotte μια αμερικάνικη κότα που φτάνει τα 3 κιλά ενώ το κόκορας μπορεί να φτάσει μέχρι τα 4. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν καλό και νόστιμο κρέας.
  • Brahma η ινδική αυτή ράτσα είναι από τις μεγαλύτερες κρεατοπαραγωγικές κότες που θα βρούμε. Το βάρος της κότας φτάνει τα 4,5 κιλά ενώ τα κοκόρια μέχρι τα 5,5 κιλά. Ο τεμπέλικος χαρακτήρας τους βοηθάει το κρέας να γίνει μαλακό και τρυφερό.
  • Cochin μια ακόμα μεγαλόσωμη ασιατική κότα που έχει συνδέσει το όνομά της με την παραγωγή κρέατος. Με τις κότες να φτάνουν τα 3,5 κιλά και τα κοκόρια τα 4,5 έρχεται ανάμεσα στις πιο καλές κότες για παραγωγή κρέατος.

Αγοράζοντας μια κότα κρεατοπαραγωγής θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας μερικά πράγματα το βασικότερο εκ των οποίων είναι το βάρος της κότας. Καθώς το βάρος της κότας αυξάνεται αυτή γίνεται δυσκίνητη και επιπλέον αν η διατροφή δεν είναι σωστή μπορεί να σπάσει κάποιο κόκαλο. Για αυτό θα πρέπει πάντα να είστε πολύ προσεκτικοί στη διατροφή τους και καλό θα ήταν να προσθέτουμε κάποιο συμπλήρωμα. Ακόμα αν θέλετε να έχετε τρυφερό κρέας θα πρέπει οι κότες σας να κινούνται το λιγότερο δυνατόν, να μην είναι δηλαδή αλανιάρες. Τέλος είναι καλό πριν το σφάξιμο να ταΐζετε τις κότες μόνο με καλαμπόκι μιας και έτσι το κρέας τους δεν θα μυρίζει.

Στη φάρμα Πατέρας βρισκόμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή της κατάλληλης ράτσας είτε θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε σε πτηνοτροφείο είτε σε στο κοτέτσι σας. Όλες μας οι ράτσες είναι πιστοποιημένες και τηρούν αυστηρά όλα τα χαρακτηριστικά της ράτσας στην οποία ανήκουν. Επιπλέον αγοράζοντας από εμάς ξέρετε πως οι κότες σας έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια, δεν είναι άρρωστες και πως μεγαλώνουν σε σωστές συνθήκες.

e

Η φάρμα των ευτυχισμένων πουλερικών