MyDomain
Mandarin

Mandarin

Ο μανδαρίνος θεωρείται, όχι άδικα, η ομορφότερη πάπια. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια έχει μαγέψει καλλιτέχνες στην Ασία (Κίνα, Ιαπωνία και Κορέα) ...

Carolin

Carolin

Η πάπια Καρολίνα με καταγωγή από τη Βόρειο Αμερική σε πολλούς είναι γνωστή και ως Wood duck. Σε ομορφιά συναγωνίζεται επάξια ...

Pekin

Pekin

Η καταγωγή της πάπιας Πεκίνου, γνωστής και ως λευκή πάπια Πεκίνου είναι η Ασία και συγκεκριμένα η Κίνα. Εκεί εξημερώθηκε πριν ...

Indian Runner

Indian Runner

Ο ινδικός δρομέας έχει καταγωγή από τη Νοτιοανατολική Ασία. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η στάση του σώματός του που είναι όρθια, ...

Η πάπια ή νήσσα ανήκει στην οικογένεια των Anatidae και είναι ένα σχετικά μικρόσωμο υδρόβιο πτηνό. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 75 είδη πάπιας. Η οικόσιτη πάπια, που κατάγεται από την αγριόπαπια, αγαπάει πολύ το νερό για αυτό και τη βρίσκουμε συχνά κοντά σε λίμνες ή ρυάκια.

Το σώμα της πάπιας έχει σχήμα που μοιάζει με λέμβο ενώ το φτέρωμά της είναι πυκνό αλλά ελαφρύ. Τα δάχτυλα στα πόδια της είναι ενωμένα με μια μεμβράνη, που ονομάζεται νηκτική και τη βοηθάει στην κολύμβηση. Το τέταρτο δάχτυλο που κοιτάζει προς τα πίσω είναι ελεύθερό. Το χρώμα του φτερώματος διαφέρει από είδος σε είδος και μπορεί να είναι λευκό, γκρι, καφέ κ.α.

Κάτω από την ουρά έχει έναν αδένα ο οποίος εκκρίνει μια λιπαρή ουσία την οποία χρησιμοποιεί για να αλείψει όλο της το φτέρωμα και να το κάνει αδιάβροχο. Χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί το ράμφος το οποίο έχει μαλακό δέρμα και στο οποίο βρίσκονται τα απτικά νεύρα. Για την πάπια αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο μιας και τη βοηθάνε να βρει τροφή μέσα στη λάσπη. Ακόμα από τις τρύπες που υπάρχουν στην κορυφή του ράμφους βγάζει το νερό που μπαίνει στο στόμα της όταν τρώει.

Η διατροφή της αποτελείται από ότι μπορεί να βρεις στο νερό όπως έντομα, μικρά μαλάκια, υδρόβια φυτά αλλά και κάποια μικρά ψαράκια. Όμως και όταν βρίσκονται έξω από το νερό οι πάπιες συμπληρώνουν τη διατροφή τους με χόρτα, σκουλήκια και έντομα.

Στη φάρμα Πατέρας οι πάπιες μας ζουν εναρμονισμένα με το περιβάλλον σε ελεύθερο εξωτερικό χώρο όπου τους παρέχονται όλα αυτά που απαιτούνται για να κάνουν τη ζωή τους ευχάριστη και κοντινή στο φυσικό περιβάλλον.

Η πάπια χρησιμοποιείται τόσο για αυγοπαραγωγή όσο και για κρεατοπαραγωγή. Τα αυγά της είναι μεγαλύτερα από αυτά της κότας και λευκά. Τα είδη που προορίζονται για αυγοπαραγωγή μπορούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες να γεννήσουν μέχρι και 300 αυγά. Σε σχέση με τα αυγά κότας περιέχουν περισσότερα ω3 και ω6 λιπαρά, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β12.

Το κρέας της πάπιας αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές στην Ευρώπη. Θεωρείται ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα και πλούσιο σε πρωτεΐνες. Ακόμα περιέχει σίδηρο, ψευδάργυρο και τις βιταμίνες Β5 και Β12. Δυστυχώς είναι αρκετά λιπαρό γεγονός που πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν προβλήματα με τη χοληστερίνη.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχουν οι πάπιες είναι η ανθεκτικότητα στο κρύο, την υγρασία και γενικά τις ασθένειες σε σχέση με τις κότες. Αυτό που λατρεύουν να κάνουν, όπως έχουμε δει στη φάρμα μας, είναι να πλένουν το ράμφος και το κεφάλι τους για αυτό θα πρέπει να αλλάζουμε καθημερινά πόσιμο νερό τους.

Για να αποκτήσετε πάπιες είτε διακοσμητικές είτε για εκτροφή δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τις τρέχουσες συμφέρουσες τιμές μας!

Πάπια με τα παπάκια της σε φάρμα
e

Η φάρμα των ευτυχισμένων πουλερικών