MyDomain
Ερωτήσεις για κότες και πουλερικά

 • Πόσο κοστίζουν τα κοτόπουλα;
  Το κάθε κοτόπουλο (νεοσσός) κοστίζει περίπου 8 ευρώ και διαθέτει τα ακριβή χαρακτηριστικά της καθαρόαιμης ράτσας που ανήκει. Υπάρχουν περιπτώσεις προσφορών όπου η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 3 - 7 ευρώ καθώς και περιπτώσεις ιδιαίτερα σπάνιων πουλερικών όπου η τιμή μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 50 ευρώ.

 • Που βρίσκετε η φάρμα;
  Η φάρμα βρίσκεται σε μία ήρεμη και καταπράσινη περιοχή στο Παλαιοχώρι της Μάνδρας Αττικής. Το Παλαιοχώρι είναι ημιοερεινό χωριό απομακρυσμένο από βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

 • Πώς μπορώ να παραλάβω πουλιά σε απομακρυσμένη περιοχή;
  Το κάθε πουλερικό παραδίδεται από εμάς σε ασφαλή χάρτινη αεριζόμενη συσκευασία από μεταφορικές εταιρείες που ειδικεύονται στη μεταφορά ζώων.

 • Ποιο είναι το κόστος μεταφοράς πουλερικών;
  Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 7 έως 10 ευρώ ανά δέμα σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. (Στο κάθε δέμα μεταφέρονται από 1 έως 15 πουλερικά).

 • Με ποιο τρόπο μεταφέρονται τα πουλερικά;
  Το κάθε πουλερικό παραδίδεται από εμάς σε ασφαλή χάρτινη αεριζόμενη συσκευασία από μεταφορικές εταιρείες που ειδικεύονται στη μεταφορά ζώων.

 • Τί θα συμβεί σε περίπτωση απώλειας ενός πουλερικού κατά τη μεταφορά;
  Δυστυχώς αν και σπάνια συμβαίνει είναι δυνατόν να «χαθεί» κάποιο πουλερικό κατά την μεταφορά. Αυτό μπορεί να προκύψει λόγω δυσμενών συνθηκών (όπως περιπτώσεις αποκλεισμού δρόμων ή περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων π.χ. καύσωνας κ.α.). Μην ανησυχείτε όμως για αυτό. Η Φάρμα Πατέρας θα σας αναπληρώσει το χαμένο ζώο με την πρώτη επόμενη διανομή που θα πραγματοποιήσουμε στο πρακτορείο της περιοχής σας.

 • Πόσος χρόνος απαιτείται για την παράδοση πουλερικών εφόσον έχω παραγγείλει;
  Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την περίοδο που κάνετε την παραγγελία. Συνήθως απαιτούνται από 1 – 8 εργάσιμες ημέρες για παράδοση στο πρακτορείο της περιοχής σας.

 • Ποιοι είναι τρόποι πληρωμής;
  Με άμεση πληρωμή μετρητών στο χώρο της φάρμας και μέσω τραπεζικών λογαριασμών όταν πρόκειται εξ’ αποστάσεως.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πουλερικά παραδίδονται κατόπιν της χρηματικής καταβολής.

 • Σε ποιο λογαριασμό τραπέζης καταβάλλω τα χρήματα;
  Διαθέτουμε λογαριασμούς στις ακόλουθες τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank. Στη σελίδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μπορείτε να δείτε όλους τους διαθέσιμους λογαριασμούς τραπεζών.

 • Μπορώ να πληρώσω με αντικαταβολή;
  Δυστυχώς δεν καλύπτεται η αγορά πουλερικών μέσω αντικαταβολής.

 • Τι άλλες ράτσες κοτόπουλων διαθέτετε;
  Στη φάρμα μας θα βρείτε πουλερικά από διαφορετικές ράτσες όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας. Κατά καιρούς μπορεί να παρουσιαστεί έλλειψη σε κάποιο είδος, για αυτό καλό είναι να σας ενημερώσουμε πριν την παραγγελία σας.

 • Εκτός από κότες τι άλλα πουλερικά διαθέτει η φάρμα σας;
  Στη Φάρμα Πατέρας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε είδη από ορτύκια, πέρδικες, γαλοπούλες, φραγκόκοτες, χήνες και πάπιες.

 • Διαθέτετε όλες τις ράτσες που αναφέρετε αυτήν την περίοδο;
  Ανάλογα την περίοδο και την ζήτηση είναι δυνατόν να παρουσιαστεί έλειψη σε κάποια είδη πτηνών. Έτσι, καλό είναι πριν από κάθε παραγγελία να ρωτήσετε να μάθετε για την διαθεσιμότητα των συγκεκριμένων πτηνών.

 • Μπορώ να επισκεφτώ τη φάρμα σας πριν προβώ στην αγορά πτηνών;
  Φυσικά και μπορείτε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Φροντίστε μονάχα πριν μας συναντήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

 • Μπορώ να αγοράσω μονάχα θηλυκά κοτόπουλα από μία ράτσα;
  Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό καθώς προσπαθούμε να διατηρούμε ισορροπία στον πληθυσμό της φάρμας μεταξύ αρσενικών και θηλυκών. Έτσι η αγορά των θηλυκών θα πρέπει να συνοδεύεται και από ένα μικρό ποσοστό αγοράς αρσενικών.

 • Υπάρχουν διαθέσιμα κοτόπουλα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;
  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με σχεδόν όλα τα είδη κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής και αυγοπαραγωγής τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Σε αντίθεση οι ράτσες διακοσμητικών πτηνών είναι διαθέσιμες μονάχα από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

 • Μπορώ να έχω καλύτερη τιμή αν προβώ στην αγορά πολλών πουλερικών;
  Στα διακοσμητικά είδη η τιμή είναι η ίδια είτε πρόκειται για ένα είτε πρόκειται για πολλά πουλερικά. Καλύτερη τιμή παρέχουμε μονάχα σε μεγάλες ποσότητες στα κοτόπουλα παραγωγής.

 • Υπάρχουν προσφορές τιμών στα πουλερικά σας;
  Ανά καιρούς ανακοινώνουμε προσφορές που θα τις βρείτε είτε στην ιστοσελίδα μας στο ειδικό ένθετο των προσφορών είτε στη σελίδα μας στο Facebook.

 • Όλα τα πουλερικά έχουν τη ίδια τιμή;
  Όχι, η τιμή διαφέρει ανάλογα την σπανιότητα, την ράτσα και την ηλικία του πτηνού.

 • Υπάρχει πιστοποιητικό καθαρότητας ράτσας του κάθε πτηνού;
  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέριμνα περί πιστοποίησης στις ράτσες πτηνών. Η Φάρμα Πατέρας όμως διαθέτει πουλερικά τα οποία τηρούν αυστηρά όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις «καθαρότητας» των πτηνών. Οι άνθρωποι της Φάρμας θα σας πληροφορήσουν και ταυτόχρονα θα σας επιδείξουν όλα τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το καθαρόαιμο της ράτσας για το κάθε ξεχωριστό πτηνό.

 • Πόσο στοιχίζει η εκτροφή ενός πουλερικού στη διάρκεια ενός έτους;
  Το κόστος εκτροφής εξαρτάται από το είδος, την ηλικία, τη ράτσα, το βάρος του πουλερικού αλλά κυρίως από το είδος τροφών που παρέχουμε. Έτσι το κόστος διατροφής σε ένα πουλερικό κυμαίνεται από 3 ευρώ έως 25 ευρώ το χρόνο.

e

Η φάρμα των ευτυχισμένων πουλερικών